Bundesliga

Bundesliga är den högsta divisionen i fotboll i Tyskland och även om man oftast pratar om La Liga, Serie A och Premier League när man pratar om Europeisk fotboll, så håller den tyska ligan minst lika hög klass. Faktum är att båda lagen som gick till final i Champions League förra året var från Bundesliga. Dortmund och Bayern München slog ut både Barcelona och Real Madrid vilket resulterade i en heltysk final, där Bayern München vann och kan titulera sig Champions League-vinnare 2013.

Och inte nog med det, laget vann även Bundesliga helt överlägset hela 25 poäng före Dortmund. Precis som de andra ligorna i Europa så är det tre-fyra lag som varje år gör upp om ligaguldet. I Bundesliga spelas en mer fysisk fotboll som är mer lik Premier League snarare än Serie A och La Liga. Ligan domineras av spelare från Tyskland och Nederländarna. Men precis som andra ligor så finns det spelare från hela världen.

Om man är intresserad av att åka ner till Tyskland och se en match så rekommenderas det verkligen att se när Bayern München möter Dortmund, en match som oftast betyder lite extra för de båda lagen då de på senare år har kämpat om att vinna ligaguldet.