Premier League

Premier League är den högsta divisionen i fotboll i England och anses som en av de bästa i världen. Här bjuds det på fysisk fotboll blandat med härlig teknik, till skillnad mot till exempel La Liga och Serie A så genomsyras ligan som sagt av betydligt mer fysisk fotboll vilket också märks på spelarna i lagen.

Som de flesta ligorna i Europa har även Premier League ett toppenskikt som slåss om titeln varje år. Det brukar vara fyra – fem lag som gör upp om ligasegern medan de andra lagen kämpar för de resterande placeringarna, jämför man med till exempel franska ligan där ett bottenlag kan slå ett topplag så blir ju också ligan mer öppen och inte lika förutsägbar.

Förra året vann Manchester United Premier League med hela 11 poäng före Manchester City och även om det verkar som om lagen bara slåss om förstaplasten så är de resterande platserna i toppen minst lika viktiga. Anledningen är att de tre första lagen får spela Champions League som är en prestigefull turnering där de bästa från varje liga gör upp om titeln, att vinna Champions League innebär i praktiken att man blir Europas bästa lag, vilket är det mest prestigefulla man kan uppnå inom klubbfotbollen i Europa.