Superettan

Superettan är divisionen under Allsvenskan och här spelar lagen som varit i Allsvenskan och vill tillbaka upp eller de som tagit sig genom seriesystemet och drömmer om att spela i den högsta serien i Sverige. Spelet i superettan är något lägre än i Allsvenskan men håller fortfarande en relativt hög nivå för att vara svensk fotboll. Superettan har inte spelats klar för säsongen men som det ser ut för tillfället så ser det ut som att Falkenbergs FF och Örebro spelar i Allsvenskan nästa år.

Superettan fungerar som så att de två lagen som blir etta och tvåa blir direktkvalificerade till spel i Allsvenskan medan laget på tredje plats får kvala. Åt andra hållet så är det de lagen som slutar sist och näst sist blir nedflyttade till division 1 medan de som kommer på tredje respektive fjärde sist får kvala. Det här gör att det blir en hel del nya lag i serien vilket bidrar till en varierande tabell.

Jämför man det med Allsvenskan så är det betydligt färre lag som går upp och ner i seriesystemet vilket har gjort att flera allsvenska lag har spelat i allsvenskan i årtionden dock brukar placeringarna variera beroende på vilka spelare lagen har för tillfället.